האמת מאחורי אכילת הירקות



שאלה: רציתי להבין אחת ולתמיד - למה תמיד הדיאטניים ממליצים לאכול ירקות בלי הגבלה, למרות שלכל אחד מהירקות יש מס' קלוריות, עגבניה יכולה להגיע ל45 קלוריות אם לא יותר, גם לגזר יש לא מעט... מה אתם אומרים?

הדס רגב-טוביאס עונה:
כפי שציינת ירקות אינם חסרי ערך קלורי כפי שרבים נוטים בטעות לחשוב. כמות הקלוריות בירקות נמוכה בהרבה בהשוואה למזונות אחרים ולכן נוטים להתייחס אליהם "כמזונות לא משמינים" ולהתיר את צריכתם ללא הגבלה.
באופן כללי, במאה גרם ירקות יש כ-20 קלוריות. תכולת זו איננה מתייחסת לירקות עמילניים כדוגמת תפו"א, בטטה, אפונה ותירס להם תרומה קלורית גבוהה יותר.
בעזרת מחשבון הקלוריות שפיתחנו בנטוגרין תוכלי לדעת בדיוק מהי כמות הקלוריות בכל ירק אותו את אוהבת לצרוך. הנך מוזמנת להיכנס לקישור הבא: http://www.netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx

מעבר לכך, הירקות מכילים מרכיבים תזונתיים רבים אשר להם השפעות מיטיבות על בריאותנו: הסיבים התזונתיים מסייעים לתפקוד תקין של מערכת העיכול ובכך מונעים עצירות/שלשול ומקטינים סיכון להתפתחות סרטן המעי הגס. הירקות עשירים במגוון ויטמינים ומינרלים. צריכה של ירקות בכל הצורות: טריים, קפואים, משומרים, מיובשים ואפילו כמיצים תורמת לתזונה טובה ומגדילה את הסיכוי להשיג את הרמות המומלצות של ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים.

ירקות ירוקים עליים לדוגמא, עשירים בויטמין A החשוב בתהליכי התחלקות והתמיינות תאים (גדילה) ולשמירה על מנגנון הראייה, הם עשירים גם באשלגן החשוב במניעת מחלות לב. ירקות כתומים, צהובים ואדומים (פלפלים, עגבניות..) עשירים בנוגדי חימצון כדוגמת בטא-קארוטן וליקופן. ירקות בצבע לבן (כרובית, בצל..), עשירים ברכיבים השומרים על כלי הדם ומסייעים בהתמודדות בפני חיידקים ודלקות.

לסיכום, מומלץ לצרוך ירקות בכל ארוחה במשך היום ולגוון בסוגי הירקות. הכמות המומלצת הינה תלוית גיל, מין ואבחנות רפואיות שברקע. בהעדר מגבלה רפואית, אין מניעה לצרוך ירקות ללא הגבלה.

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.


חזרה